Kategorier
Bilhandel

Bästa sättet att förbättra bilförsäljning – genom städning!

Att sälja din bil är inte alltid så lätt som det verkar. För att få ut det bästa priset behöver du lite extra arbete och uppmärksamhet. Här är några tips som kan hjälpa dig att få ut det bästa av din försäljning.

När och var ska du sälja din bil?

Att sälja en bil kan vara lättare vid vissa tider på året. Våren är en bra tid att sälja bilen eftersom fler köpare tänker sig att köpa en bil till sommaren. Det är också viktigt att tänka på besiktningen. Om du vet att din bil är i gott skick och kan passera besiktningen utan problem, behöver du inte oroa dig för detta. Men om du vet om några problem, bör du åtgärda dessa innan försäljningen.

Hur är det med däcken?

Du bör också tänka på däcken. Finns både vinterdäck och sommardäck? I vilket skick är de i så fall? En köpare som får med däck i gott skick är mer benägen att betala ett bra pris, eftersom det kan vara dyrt att köpa fyra nya.

Varför är städning viktigt?

En av de viktigaste faktorerna när det gäller bilförsäljning är städning. En bil som är nyligen städad och blänkande ren ger mer pengar. Ingen vill köpa en bil som ser ut som den använts som sovplats för djur eller som om den varit med på en lera-tävling. Detta gäller särskilt insidan av bilen. Alla utrymmen måste gås igenom så att varken bilhandlare eller kund hittar dina begagnade tuggummin eller tomma ölburkar. En bil bör dofta fräscht och vara rensad från skräp och allt annat som inte hör hemma där. Detta ger köparen ett bra intryck och de kan vara mer benägna att betala det pris du vill ha.