Kategorier
Husbil

En guide för dig som ska köpa husbil

Att köpa husbil utan att ha en checklista att gå efter kan vara lite som att köpa grisen i säcken. Kolla först in vad som verkligen är viktigt, så går det bra.

Saker som bör ingå i ditt köp av husbil är bland annat en bra isolering. Du ska vara skyddat mot både kyla och värme så det blir en behaglig temperatur i bilen. Vidare behöver du se till att du kan sova bra. Att det är lätt att bädda ut och in din sovplats och att det är gott om förvaring för de saker du vill ha med dig. 

Ibland tror man att man behöver mycket när man ska ut och resa. Faktum är att man snabbt inser att man klarar sig med så mycket färre saker än man gör till vardags. Man lever enklare och med det blir livet också lättare att hantera. Att prova husbilslivet ett tag skulle säkert vara bra för många.

Köpa husbil innebär ett visst mått av ansvar

Vill du köpa husbil är det också bra att fundera på hur mycket den drar. Du behöver ju kunna ha råd att köra den. En liten bil drar ju mindre än en stor helt klart. En stor bil däremot har du mer komfort i när du står parkerad. Så det finns mer än en sak att ta hänsyn till inför ditt kommande bilköp. 
Det är även bra att fundera på om du vill ha en ny bil eller om det är bättre att köpa en begagnad. En ny kan vara en fördel om du inte kan reparera något eller fixa själv om det händer något.