Kategorier
Bilverkstad

Fixa dina däck i Skogås

Ibland blir det bråttom när det plötsligt blir vinterväglag eller våren äntligen kommit. Då kan det bli svårt att få skiftat däck, men det fixar sig i Skogås.

Dubbdäck får man lov att använda under tidsperioden 1 oktober till den 15 april. Under resten av året är de förbjudna, om det inte förväntas bli vinterväglag. Ibland går tiden alldeles för fort. Snön kan ju komma ända fram i mars och hösten kan dra ut på sig långt in i november.

Då är det lätt att man glömmer bort att boka tid för säsongens däckskifte. Efter den 15 april blir det fullt upp hos alla bilverkstäder som arbetar med att skifta och sälja däck. Därför är det bra att redan när man byter till vinterdäcken boka tid för det lite roligare skiftet till sommardäck.

När du skiftar däck i Skogås ser de över att däcken är bra

Att skifta däck innebär inte bara att byta dubbdäck mot sommardäck. När skiftet är klart kommer nästa del av arbetet. De däck som ska sättas på behöver också inspekteras så att de fortfarande fyller alla krav på mönsterdjup. De däck som plockas av ska rengöras, inspekteras och förvaras.

När man byter däck i Skogås kan man få hjälp med det som kallas däckhotell. Detta innebär inte bara en förvaring av däcken. När däcken plockas av så rengörs de och inspekteras för att konstatera att mönsterdjupet klarar en säsong till och att de inte är skadade. Förvaringen sker i mörkt och tempererat utrymme, vilket är bäst för däcken.