Kategorier
Bilhandel

Ska du sälja en defekt bil?

Har du en defekt bil som bara står och tar plats? Istället för att skrota den, så kan du sälja den och alltså få betalt för att bli av med den trasiga bilen.

Du kanske tror att en defekt bil inte har ett värde, mer än vad du själv värdesätter den till. Men så är det inte. Det finns många företag där ute som gärna köper defekta bilar. Det innebär att de betalar för bilen trots att den inte fungerar. 

Trots att bilen är defekt och du kanske har tröttnat på att laga den, så kan de finnas de som kan laga den eller kan använda sig av delarna på bilen. Det är bättre att den kommer till användning än att den bara står. 

Det är möjligt att även sälja din defekta bil privat, men det är ofta långt ifrån enkelt. Trots att priset redan är lågt, ska det gärna vara lägre. Sedan vill spekulanterna ha svar på alla hundra frågor de har. När du väljer att sälja till en bilhandlare, då blir det en snabb, trygg och smidig affär för både dig och bilhandlaren. 

Vad har du för defekt bil att sälja?

Det första steget när du ska sälja defekt bil är att göra en värdering av den. Det är inte alltid så enkelt att göra själv, då bilen kan ha ett annat värde för dig. Går du via en bilhandlare, så gör de en grundlig och rättvis värdering av bilen. 

Det spelar ingen roll vilket märke det är på din bil, de köper in allt, så länge den är svensksåld. De köper oavsett om det är en gammal eller ny bil eller om den är obrukbar på grund av att den är trasig eller har en stor krockskada. Du kan bli kvitt din defekta bil som bara står och tar plats. 

De flesta defekta bilar går inte att köra med. Ska du flytta en bil som inte går att köra, behöver du ha en biltrailer. Det är långt ifrån alla som har det, eller har möjlighet att låna eller hyra en. Därför kan bilhandlaren istället komma och hämta din bil.