Kategorier
Bilverkstad

Vad skiljer exempelvis Mekonomen i Häggvik från en märkesbilverkstad?

Det finns gott om bilverkstäder men det är inte alla som är lika bra. Vad skiljer exempelvis Mekonomen i Häggvik från en vanlig märkesverkstad i Sollentuna?

Det kostar att ha bil. För att man ska slippa kostsamma reparationer och för att bilen ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att sköta service och reparationer. Men att hitta en bra och prisvärd bilverkstad är inte alltid så lätt. Det bästa brukar vara att fråga vänner och bekanta om tips.

Man kan så klart också leta på nätet. Många bilverkstäder har prislistor och olika erbjudanden utlagda på sina hemsidor men det kan ändå vara bra att ringa och fråga. Ofta kan timpriset variera en hel del men en erfaren mekaniker arbetar vanligtvis också snabbare. Mer moderna verkstäder har också ofta bra hjälpmedel som snabbar på arbetet. Därför måste man fråga hur mycket det totalt kommer att kosta när man ber om prisuppgifter.

Är det billigare att lämna in bilen på exempelvis Mekonomen i Häggvik?

Att lämna in bilen på en märkesverkstad är ofta mycket dyrare än att lämna in den hos exempelvis Mekonomen i Häggvik. Man behöver inte reparera bilen på en märkesverkstad bara för att den är av ett specifikt märke. Försäkringen gäller ändå och den kommer inte att tappa i värde så länge som bilverkstan använder sig av originaldelar.

Vanliga bilverkstäder erbjuder inte sällan också möjligheten att reparera bilen med begagnade originaldelar. Det är både billigare och bättre för miljön. Ofta lämnar de också garanti på både reservdelar och arbete. Viktigt är förstås att man vänder sig till en auktoriserad bilverkstad och har försäkringar.