Kategorier
Biluthyrning

Ett alternativ till egen semesterbil är fordonsuthyrning

Visst kan man ta sin egen bil och åka på semester. Fördelen med fordonsuthyrning är att du får en bil i toppskick. Skulle det bli några problem får du hjälp.

Hemestra blev under pandemin ett nytt slagord. Att helt enkelt ta bilen och ge sig ut i närmiljön kunde vara nog så spännande. Många svenskar kunde mer om Thailands och Kanarieöarnas natur än om den svenska men hemestern ändrade på den saken.

Ska man hemestra räcker det med att packa bilen full med campingutrustning och köra ut från stan. Bilen har man, utrustningen går att hyra eller så har man den redan. Solkräm, badkläder och stormkök är packade. Allt är upplagt för en riktig svensk semester, en sådan som man hade på femtiotalet.

Så kommer man trettio mil från hemmet. De stora skogarna står täta. Underbart att vara ute i naturen. Stormköket är bara som reserv, här kan man göra upp en riktig eld. Stillheten lägger sig och alla somnar. Nästa dag lovar nya äventyr. Man vaknar. Gnuggar sömnen ur ögonen och packar ihop inför nästa mål. Det är då bilen inte startar.

När du har anlitat en seriös fordonsuthyrning får du senaste modell

Bilen som alltid startat startar helt plötsligt inte. Vem ringer man då? Man kan försöka med en bärgare men när han väl kommer och erbjuder sig att ta bilen till närmaste verkstad så står man där med sin packning och sina drömmar.

Visst hade det varit klokt att lämna in bilen på verkstad innan man gav sig ut, bara för att kolla att allt var bra. Men bilen har ju alltid fungerat. Batteriet är kanske inte helt nytt men det har aldrig krånglat. Varför ska det sluta fungera just när man är mitt ute i skogen?

Hyr man istället en bil från ett företag som arbetar med fordonsuthyrning kommer de problemen förmodligen aldrig att uppstå eftersom alla fordon kontrolleras regelbundet. Det finns ju aldrig några garantier för det oförutsedda, men om det skulle hända så finns det reservbilar att ta till. När man hyr bil blir man aldrig lämnad mitt i skogen.

Läs mer om detta på webbsida: r-ed.se